wtorek, 28 kwietnia 2015

Praca, Praca, Praca

 
Witamy, kazaliśmy trochę czekać, ale dziś kolejna paczka informacji.

Zabraliśmy się do pracy:
My Król Anglii Henryk V
:)

Koniec zeszłego tygodnia - ładna pogoda więc czas przygotować lokal, co by nie zapomniał jak ludzie wyglądają. Jako młoda rodzina, zbioru narzędzi w domu nie mamy za dużo, śrubokręty, młotki, kombinerki.
Na razie jednak starczy
W środku

Zdemontowaliśmy:

Lamy jarzeniówkowe,
Płyty sklejka 4mm,
konstrukcja stelaża drewniana.

Styropian (5cm) na razie został, czytaj dalej....






Cele czyli "dlaczego to zrobiłeś? "


Lampy po prostu przeszkadzały, ale wrócą, Płyty chcemy wymienić na karton gips, a cały sufit trzeba podnieść bo było 2,48 m,  mała gastronomia  wymaga ~ 3,3m ( czasem upraszcza się mówiąc 3,5 m ),  gdy dojdzie podłoga to ucieknie jeszcze kilka cm. Styropian jest paro-izolatorem ( "nie oddycha" ), a para wodna z kuchni i oddychanie ludzi? jak nie chcemy mieć grzyba wymienimy na wełnę, styropian wykorzystamy gdzie indziej. 
Przy okazji widzę czemu tak zimno było:
sklejka 4mm + styropian 5cm + szczeliny między krokwiami, a styropianem + dach z papy


Cichaczem nabyłem drogą kupna szpadel jedno osobowy z drewnianym trzonkiem, teraz to będzie się działo...

Sprawdziłem w Sieci materiały o szpadlach:


Teraz żałuję że nie kupiłem chińskiej saperki

Ale wracając, do Piernikarni Cafe .


Niespodzianka ! 

Co zastałem na "trawniku"?
- żwir
- trawę
- płyty hodnikowe
- betonową wylewkę

Kila godzin pracy i człowiek zastanawia się czy wynająć koparkę, czy spychacz.
Ostatecznie grabie, rura i młotek się sprawdziły, ale foto reportaż w następnej odsłonie

Pozdrawiamy!
Nie siedź w domu!
Pisz na Mazury


matka polka pierniczaca http://polakpotrafi.pl/projekt/piernikarnia-cafe
Facebook fan-page Piernikarnia-Cafe


Edyt:
Zdjęcia z przed lokalu robione w dzień 28.04.2015

Rozbiórka chodnika przed lokalem Piernikarni w Piszu

Rozbiórka chodnika przed lokalem Piernikarni w Piszu

Rozbiórka chodnika przed lokalem Piernikarni w Piszu


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz